Tiedotteet

SM Lohen Perhokalastuskilpailu 2021

Kilpailut järjestetään 18.-19.9.2021 Kymijoella.

Kilpailualueina on Siikakosken kalastusalue Ruhavuolteeta Kokonkoskelle asti. Hinttulankoski ei kuulu kilpailualueeseen. Lisäksi Tattarinkosken venekalastusalueella Tattarinkoski (mattolaiturilta 50 m ylävirtaan ja 200 m alavirtaan) kuuluu kilpailualueeseen. Kilpailualueet on kokonaan rauhoitettu muulta kalastukselta ko. päivinä.

Kotkan Perhokalastajat ry

01.01.2021 Kymijoki Plus kausikorttien arvonnat

Kymijoki Plus jäsenten kesken arvotut kausikortit on nyt arvottu ja voittajat ovat seuraavat:

Voittajat kaudelle 2021 ovat:

Korkeakosken kausikortit

Esa Toivokainen
Reko Aho
Urpo Hopponen
Tuan Vu Hoang
Tapio Sulunsilta

Siikakosken kausikortit

Simo Laine
Janne Helle
Lasse Lampinen
Pertti Rask
Turo Tiainen

Onnea voittajille. Otamme teihin yhteyttä henkilökohtaisesti ja saatte kausikortit sähköpostiinne sekä omalle tilillenne.

14.09.2020 Kalastus Korkeakosken soutualueella jatkuu torstaina 17.9.

ELY-keskus on 14.9. myöntänyt poikkeusluvan kalastukselle Korkeakosken venekalastusalueella.

Yksityiskalastajat saavat aloittaa kalastuksen soutualueella torstaina 17.9. 

Poikkeuslupa on suurelta osin aiempien vuosien käytännön mukainen, mukana joitain muutoksia. Alueen kalastussäännöt päivitetään uusien lupaehtojen mukaisiksi ja julkaistaan sekä lohikeskuskotka.fi- sivuilla että kaupungin nettisivuilla.

Tässä uudet saalissäännöt:

Kalastus on sallittua ympäri vuoden, kuitenkin siten, että 1.10. – 31.5. välisenä aikana tulee kaikki lohet ja kutuasuiset taimenet vapauttaa välittömästi ja vahingoittumattomina takaisin jokeen. Kirkkaan rasvaeväleikatun nousutaimenen saa ottaa saaliiksi myös ajalla 1.10.-31.5. Talvikon (lohi / taimen) tappaminen on kiellettyä koko kalastuskauden ajan.

Kalastusmatkailuyrityksille:

Kalastusmatkailuyritykset saavat kalastaa alueella heti luvan myöntämisestä 14.9. alkaen. Kunnarinsuora, Alhonojasta soutualueen yläpäähän, on varattu koko lokakuun ajan Kotkan kaupungin hyväksymille kalastusmatkailuyrityksille.

28.08.2020 Kalastus kielletty Korkeakosken venekalastusalueella

Kalastus on kielletty Kotkan Korkeakosken venekalastusalueella 1.9. alkaen toistaiseksi.

Kalastusasetuksen mukaan joessa ja purossa lohi, taimen ja mereen laskevassa joessa siika on vuosittain rauhoitettu ajalla 1.9. – 30.11. Kuturauhoitukseen voi hakea tietyillä perusteilla poikkeuslupaa.

Kotkan kaupunki ja Metsähallitus ovat hakeneet poikkeuslupaa mm. Korkeakosken soutukalastusalueen kalastukseen syysajalle. Poikkeuslupahakemus on siis vireillä ELY-keskuksessa ja lopputuloksesta tiedotetaan, kun lupapäätös on tehty.

Koska lupapäätös ei ehdi ennen syysrauhoituksen alkua, niin 1. syyskuuta alkaen Korkeakosken soutualueella on kalastus toistaiseksi kiellettyä.
Mikäli poikkeuslupahakemus on myönteinen, niin kalastusta voitaneen jatkaa uudelleen päätöksen saatua lainvoiman. ELY-keskuksesta on viestitetty, että he pyrkivät omalta osaltaan pikaiseen päätöksentekoon.

Ilmoitamme asiaan liittyvistä muutoksista näillä sivuilla.

07.07.2020 SM Lohen Perhokalastuskilpailu 2020

HUOM! tiedote päivitetty 07.07.2020

Kilpailut järjestetään 19.-20.9.2020 Kymijoella.

Kilpailualueina on Siikakosken kalastusalue kokonaisuudessaan ja  Tattarinkosken venekalastusalueella Tattarinkoski (mattolaiturilta 50 m ylävirtaan ja 200 m alavirtaan).

Kilpailualueet on kokonaan rauhoitettu muulta kalastukselta ko. päivinä.

Kotkan Perhokalastajat ry

26.04.2020 Kymijoen lohen paino vs. pituus

Perinteisesti keskustelua on aina herättänyt Kymin lohien paino suhteessa pituuteen. Kymin erikoismies Toni Valkonen teki hieman taustatyötä, jonka perusteella saatiin aikaiseksi ohessa oleva taulukko. Taulukko on tehty aikaisempien saalistilastojen perusteella. Taulukossa on pituus ja paino Kymijoen lohelle ja taimenelle. Jatkossa kun teette raporttia käyttäkää oheista informaatiota hyödyksi.

Avaa taulukko alla olevasta linkistä.

Kymijoki lohi ja taimen paino vs. pituus taulukko

18.04.2020 Siikakosken kirjolohi-istutukset

Siikakoski on suljettu 3-10.5.2020. 11.5.2020 alue vapautuu normaaliin kalastukseen. Kyseisen viikon aikana Siikakoskelle istutetaan runsaasti kirjolohia. Huomioi siikakosken poikkeavat aukioloajat ostaessasi lupia.

Kireitä siimoja!

14.03.2020 Kausikorttien vaihto uusiin

Siikakosken ja Korkeakosken vapakalastuksen kausikorttien 2020 vaihtaminen uuteen kausikorttiin.

Siikakosken ja Korkeakosken vapakalastuslupien myynnissä on otettu käyttöön uudet sähköiset kalastusluvat. Niitä voi ostaa verkkokaupasta osoitteesta lohikeskuskotka.fi sekä paikallisista luvanmyyntipisteistä.

Jos olet jo ostanut kausikortin vuodelle 2020, saat vaihdettua sen ilman lisämaksua uuden järjestelmän mukaiseen kausikorttiin. Toivomme, että vaihdat kortin mahdollisimman pian saadaksesi käyttöön kaikki uuden kortin edut. Uudet luvat mahdollistavat omatoimisen saalisraportoinnin ja muita monia uusia ominaisuuksia.

Voit vaihtaa kortin suoraan verkkokaupassa tai tutun luvanmyyjän luona. Uuden järjestelmän mukainen  kalastuskortti edellyttää rekisteröitymistä:

Mene sivulle lohikeskuskotka.fi
Valitse oma tili ja rekisteröidy siellä ensin
Kun olet rekisteröitynyt asiakkaaksi oma tili sivulla mene aiemmin ostamasi kausikortin kanssa myyntipisteeseen, josta olet sen ostanut. Myyntipisteessä myyjä antaa sinulle uuden vuosiluvan ja auttaa tarvittaessa myös rekisteröinnissä. Uudesta vuosiluvasta ei peritä maksua vaihdon yhteydessä. Asiakkaan tulee jättää vanha paperinen lupansa myyntipisteeseen. Ilman paperisen kalastusluvan luovuttamista lupaa ei siirretä uuteen järjestelmään.

Toivomme, että kaikki jotka ovat ostaneet aikaisemmin tänä vuonna kausikortin, vaihtavat vanhan luvan mahdollisimman pian uuteen . Pahoittelemme ylimääräistä vaivaa.

Terveisin

Kotkan kaupunki Korkeakosken kalastusyhtymä

15.02.2020 Siirtyminen uuteen lupajärjestelmään

Kymijoki ja sen lupa-alueet Siikakoski ja Korkeakoski siirtyvät uuteen luvanmyyntijärjestelmään. Uusi järjestelmä tuo mukanaan merkittäviä muutoksia kalastajille, lupavalvojille ja alueen Kalastusyhdistykselle. Toivomme kaiken kaikkiaan siirtymän olevan sujuva vaikka paljon asioita tulee muuttumaan.

Uusi järjestelmä edellyttää kaikilta kalastajilta rekisteröitymistä järjestelmään. Kalastuskorttia ei voi ostaa ilman, että on rekisteröitynyt järjestelmään. Jokaisen kalastajan tulee henkilökohtaisesti rekisteröityä, lupia ei voi ostaa kahdelle tai useammalle käyttäjälle samalta tililtä. Uuden järjestelmän myötä tulee kaikille käyttöön verkkokauppa, josta voi ostaa kalastuslupia ennakkoon haluamilleen päiville. Kalastuslupien alkamisajankohdan pystyy määrittelemään itse. Uuden järjestelmän myötä kalastajat saavat mm. seuraavia ominaisuuksia:

 • Kalastajakohtainen saalisraportointi
 • Lupien ostaminen ennakkoon
 • Oma tili ja ostohistoria
 • Omien saalisraporttien hallinnointi
 • Profiilikuvat kalastuskorteissa
 • Digitaaliset luvat kännykässä ja omalla tilillä
 • Laajemmat tilastot
 • Omat henkilökohtaiset tilastot (Kymijoki plus)
 • Paikallisten palveluiden paremmat esittelyt
 • Henkilökohtainen kalastuspäiväkirja
 • Kalastajaprofiilien jako (Kymijoki plus)
 • Kalastuslupien hallinnointi
 • Kuvagalleriat (muista laittaa kuvat saalisraportteihin)
 • Kausikorttien arvonta (Kymijoki plus)

Toivomme kaikille sujuvia kalastushetkiä Kymijoella!

Terveisin

Korkeakosken kalastusyhtymä